pengő

Szabad vélemény gazdaságról, árfolyamról, befektetésről és néha a társadalomról...

HTML

HTML

Furcsán viselkedik az ÁKK - vélemény

buyside 2011.11.14. 12:17

A mai 6 hetes aukción egyetlen ajánlatot sem fogadott el az ÁKK. Vélhetően azért, mert bőven 6% feletti hozamelvárásokat tartalmaztak az ajánlatok.

Ez az új típusú aukciós magatartás -korábban az ÁKK nem tekintette feladatának a hozamok alakulását, kibocsátott amennyiért vitték- nagyon veszélyes.

Azt akarjuk ezzel sugalni, hogy nem is kell a pénz, az kérem van elég? Csak azért tartjuk az aukciókat, hogy legyen elég likviditás a piacon?

A mindent egy lapra teszünk fel magatartás a jelenlegi helyzetben nem éppen célravezető. Nem hiszem, hogy az ÁKK-nak most kellene eljátszania a monetáris hatóság szerepét, akkor amikor minden apró hírre szakad a forint, tántorodnak el a befektetők.

Mégis mi történt volna, ha 7% lett volna a hathetes hozam? Ehelyett arról lehet beszélni, hogy már hathétre sem tudunk forrást gyűjteni. Erre Besenyő Pistabácsinak lenne frappáns válasza...

UPDATE: Na végre : vagy az eszük jött meg és szóltak néhány barátnak, vagy az eszük jött meg és nembánják, hogy 6,71%. Végülis mi van abban?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pengo.blog.hu/api/trackback/id/tr623379213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása